ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

 
   ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΣ 

Ο Στέλιος Δ. Στυλιανού γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε κινηματογράφο , Θέατρο , Τηλεόραση στην Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου , και δημόσιες σχέσεις στο Institute of Commerce στο Λονδίνο. 
Από το 1975 , είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών και εργάζεται ως σκηνοθέτης , σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Από το 1979 , είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών , της European Federation (F.E.R.A) και της International Federation (M.E.I) . Έχει διατελέσει καθηγητής στα Κρατικά Ι.Ε.Κ διδάσκοντας σενάριο , σκηνοθεσία και διεύθυνση παραγωγής .
Επίσης επί τετραετία υπήρξε μέλος της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας για τις πιστοποιήσεις των απόφοιτων Ι.Ε.Κ . Έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση , ενώ συγχρόνως ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων .
Έργα του ιδίου :
Από τις εκδόσεις Όμβρος κυκλοφορεί το διήγημα : «Περιπλάνηση ανάμεσα στα σκουπίδια» 1993 .
Από τις εκδόσεις Δίοδος κυκλοφορεί το διήγημα : «Τίποτα πιο αληθινό από το ψέμα» 1998.
Από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα :
«Αννέ σημαίνει Μάνα» 2003, που μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα Τούρκικα , με τον Τίτλο «Mana anne demektir» , 2005 , από τον εκδοτικό οίκο Inkilap. 
«Είσαι γυναίκα , είσαι γη» ,2004.
«Για ποιον είναι τα δάκρυα ,Σιμόνη;» ,2006
«Ο άνεμος του πάθους» ,2009.
«Το όνειρο της αννέ», 2010 
«Το μυστικό της Αλκυόνης» , 2011
Από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί το βιβλίο :
«ΜΙΧΡΙΜΠΑΝ ,η νεράιδα της Σμύρνης», 2013

   Στη φωτογραφία ,   Ο συγγραφέας μας Στέλιος Στυλιανού με τον αείμνηστο και Μέγα σε όλους μας λογοτέχνη Τάσο Λειβαδίτη , που τον παρότρυνε να γράφει , και είναι δικό του πνευματικό παιδί , σίγουρα σήμερα , με την πορεία που χάραξε θα ήταν πολύ περήφανος για τον συγγραφέα μας .